LG OLED TV - wat is dat eigenlijk?LG OLEd groot

 

OLED is de opvolger van de LED technologie.

Het is een innovatie van LG waar zowel experts als consumenten zeer lovend over zijn! OLED biedt u een geheel nieuwe kijk op televisie. Zwart is ook echt zwart. Daardoor is zelfs in donkere scènes elk detail zichtbaar. Samen met het hoge kleurenbereik, zorgt dit voor een haarscherp en glashelder beeld. Het slanke design (smaller dan uw smartphone!) en de luxe afwerking maakt dat de LG OLED TV een waardevolle toevoeging is voor elk interieur.

 

Wat is OLED?

De LG OLED TV bestaat uit heel veel kleine led-lampjes, waardoor de pixels zelf licht geven. Verlichting van de achtergrond, zoals bij LCD-tv's, is dus niet nodig. 
Daarnaast zijn witte subpixels toegevoegd aan de standaardkleuren rood, groen en blauw (WRGB). Het grote voordeel hiervan is een grotere helderheid.


De combinatie van deze led-lampjes en witte subpixels zorgt dat de weergave van de kleuren en responstijd beter is dan die van iedere andere televisie. De LG OLED TV is gemiddeld 1.000 keer sneller dan een gewone TV. Ook als u niet recht voor de TV zit, blijven de beelden haarscherp en glashelder. En doordat geen achtergrondverlichting nodig is, blijft de LG OLED TV super slank; nog dunner dan uw smartphone.

Kortom: de televisie van de toekomst is nu realiteit.


doorklik alle LG oled tvs