Het verschil tussen LED en OLED

LED of OLED? Wat is dat nu eigenlijk?

Met alle nieuwe technologieën op het gebied van televisies is het soms lastig bij te houden wat nu de voordelen en nadelen zijn. Je kan tenslotte pas een goede keuze maken wanneer je weet waar het over gaat. Hieronder leggen wij de grootste verschillen tussen LED en OLED televisies uit. 

Heb je toch nog vragen? Bezoek jouw lokale winkel!


Een LED televisie geeft zelf geen licht. Het licht komt van rijen witte ledlampen in de rand van of achter het scherm. De kristallen in het LED (light-emitting diode) creëren de daadwerkelijke beelden van het programma of de film, maar geven zelf geen licht. Door de invloed van elektrische spanning geven ze meer of minder licht door. Hierdoor hebben LED TV's een relatief laag energieverbruik en gaan ze ook langer mee. 

 

Voordelen van een LED televisie:

✓ Een enorm helder beeld

✓ Deze televisies lenen zich goed voor gamen

✓ Presteren goed in felverlichte ruimtes

✓ Ook geschikt als je op zoekt bent naar een wat kleinere televisie

OLED staat voor ‘Organic Light Emitting Diode’. Deze kleine lamp is gemaakt van organisch materiaal en licht op wanneer deze stroom ontvangt. De lamp straalt vervolgens één bepaalde kleur licht uit: rood, blauw, groen of wit. Eén beeldpixel bestaat uit vier OLED lampjes. Bij een OLED TV wordt elk lampje individueel aangestuurd en wordt zelfs de sterkte van het licht aangepast op basis van het beeld. Zo worden exact de juiste kleuren met de juiste sterkte ingezet.

 

Voordelen van OLED televisie: 

✓ Kijk televisie met de meest realistische kleuren

✓ Deze televisies laten films en series het best tot hun recht komen

✓ Perfect zwart in beeld

✓ Bijzonder helder beeld 

Tegenwoordig gaat de techniek nog veel verder en zijn er ook OLED+ en Neo QLED televisies. 

Benieuwd naar de verschillende soorten TV's? Bekijk ze hier: LED televisies | OLED televisies | OLED+ televisies | QLED televisies | Alle Televisies

En heb je de juiste TV gevonden? Wij verzorgen graag de installatie ervan.