NoFrost Advies voor uw koelkastNoFrost pagina

In het vriesgedeelte ontstaat soms rijpvorming, ofwel ijsafzetting. Dat kent u misschien wel. Bij een gewone koel- of vrieskast ontstaat dat door de warmte die wordt onttrokken aan de koel- of vriesruimte, maar het vocht dat zich in die lucht bevindt niet. De lucht in de kast houdt dus een hoog vochtigheidsgehalte. 


Een erg onhandig verschijnsel in uw koelkast waar u tijd aan kwijt bent om dit vervolgens te verwijderen.


Met NoFrost wordt de lucht met vocht en al uit het vriesdeel gezogen. De lucht wordt gekoeld en het vocht wordt als ijs vastgehouden door de verdamper. Deze wordt regelmatig volautomatisch ontdooid waarbij het vocht wordt afgevoerd naar een bakje op de motor waar het verdampt. Een ventilator blaast de koude en droge lucht weer terug in de kast.

In tegenstelling tot koelksten zonder NoFrost systeem, wordt de droge lucht uit het vriesdeel niet gebruikt om het koelgedeelte te koelen.
Om te voorkomen dat producten in het koelgedeelte uitdrogen worden bij koelkasten met een koel/vries-combinatie met het NoFrost systeem, twee aparte verdamperplaten gebruikt waardoor de koude, droge lucht in het vriesgedeelte blijft.

Zo heeft u extra plezier van uw koelkast!


Heeft u nog vragen over NoFrost of heeft u een andere vraag over de juiste koelkast voor u, raadpleeg dan één van onze ondernemers. Zij beantwoorden uw vraag graag en vakkundig!
Met de winkelzoeker vindt u de dichtsbijzijnde winkel in uw buurt en de contactgegevens van deze ondernemer.