Perfecte bereiding van een heerlijke espresso met de apparaten van Siemens


 

Wat heeft men nodig om van de perfecte koffie te genieten? Niet alleen de koffieboon is belangrijk maar ook de maalgraad, de druk en de bereidingstemperatuur. Siemens verteld u het graag!

Fijn gemalen, extra veel smaak
ceramDrive

Het zeer hoogwaardige maalwerk van slijtvrije keramiek maalt de koffie uiterst gelijkmatig en haalt zo nog meer aroma uit elke boon.


Het perfecte koffiegenot
Espresso volautomaten van Siemens

Wanneer men exclusieve eisen heeft, zijn er ook hoge verwachtingen en wil men niet met minder genoegen nemen. De nieuwe espresso volautomaten komen deze hoge eisen tegemoet  door zijn optische en technische perfectie. De aromatechniek inspireert door perfectie en precisie. De bediening overtuigt door zijn moderne comfort. En het design fascineert door zijn visionaire uitdrukkingskracht, die alle blikken naar zich toetrekt.


Intelligent Heater inside
Maximaal aroma dankzij de ideale bereidingstemperatuur

Een espresso moet met de juiste bereidingstemperatuur worden gemaakt om te zorgen dat zijn aroma zich volledig kan ontplooien. De ideale bereidingstemperatuur voor een perfecte espresso ligt tussen 90°C en 95°C. Als de temperatuur daarentegen te laag is, wordt slechts een gedeelte van de aromastoffen uit de koffie opgelost. Bij een te hoge temperatuur smaakt de koffie al gauw verbrand. Daarom verhitten de EQ-koffiemachines met het wereldwijd unieke sensoFlow-systeem het water altijd tot de juiste temperatuur, en dat gedurende het gehele bereidingsproces. Zo garandeert deze meesterlijke techniek een meesterlijke espresso.


AromaPressure systeem
Vol aroma, unieke crema

Dankzij het precieze druksysteem en de aandrukstempel wordt het koffiepoeder, onafhankelijk van de hoeveelheid, altijd perfect samengedrukt. Zo komen er nog meer smaakvolle aromastoffen in uw koffiekopje. Daarom is het aromaPressure-systeem de optimale aanvulling op het wereldwijd unieke sensoFlow-systeem − voor een perfecte constante bereidingstemperatuur. En het resultaat: een onvergetelijk aromatisch koffiegenot.


De optimale crema

Met crema bedoelt men het dichte, goudbruine schuim dat zich op een goed bereide espresso vormt. De crema bestaat uit koffiebonenolie, proteïnes, suikersoorten en koolstofdioxide en bindt een groot deel van het espresso-aroma. Voor een optimale crema worden espressobonen met een percentage Robusta-bonen aanbevolen.


Bereidingstemperatuur kiezen voor een optimaal espressogenot

De bereidingstemperatuur van 90 - 93 °C, een bereidingstijd van 20 seconden en de daarmee verbonden bereidingshoeveleheid van 30 ml zijn ideaal: het aroma wordt optimaal geëxtraheerd en er ontstaat een perfecte espresso met een dichte crema.